Inspiration mat resor trädgård

Ge dig iväg på din drömresa redan idag!

Byarna i The Cotswolds, landsbygden i Toscana eller en solvarm kobbe utanför Fiskebäckskil, vilken drömresa väljer du?

I dessa tider är det självklart att vi ska hålla oss på hemmaplan, men med fantasi, hyggligt fint väder (eller kläder-efter-väder: kofta/filt/paraply/tak över altanen?) och en picknickkorg, kan du göra din drömresa precis när det passar dig.

Bara ta din picnickkorg, fylld med mat och dryck inspirerad av ditt drömresmål och hitta en bekväm plats nära dig.

När det är dags att duka fram börjar din resa…

Menyförslag – picknick i The Cotswolds
Bild: Storegården

The Cotswolds, England

De honungsgula stenstäderna och byarna i The Cotswolds, i sydvästra England, har förtrollat besökare i generationer och det är ett perfekt turområde med lugna, slingrande vägar och pittoresk arkitektur. Med officiell status som ett ”område med enastående naturskönhet” är det här vår första resa börjar, med en bilfärd i en nercabbad vintage sportbil genom det vackra landskapet.

Det smakar sommar

Destinationen är en solig gräsplätt intill ett vattendrag där strömmen passerar lättjefullt förbi. Här breder du och din käraste ut en rutig filt på gräset, slår ni er ner och häller upp (min favorit sommardrink!) varsitt glas iskall Pimms blandat med lemonade, komplett med några tärningar jordgubbar, äpple, gurka och ett par gurkörtsblommor (bara sådär).

Bild: musement.com

Lunch för två

Lunch plockar du fram från din vackra picknickkorg (som råkar kommer från Storegården!). Det klingar trevligt i glasen (bilföraren får bara dofta på Pimmsen förresten), samtalet rullar behagligt fram och tillbaka ackompanjerat av fågelkvitter och en ljummen bris.

Bild: Storegården – Picknickkorg Cotwolds

På bilden ovan: Picnickkorg (40cm lång, 30cm djup och 20cm hög) till 2-personer med skotskrutigt foder. Bestick (6 delar), 2st tallrikar (ca.18 cm dia) i keramik, 2st glas på fot, flasköppnare, 1st picknickpläd (ca.115cm x 135cm) med vattenavvisande baksida, 1st kylväska med läderremsor och skotskrutig utsida, 2st tygservetter i skotskrutigt tyg med grovt sydda kanter.

Avkoppling

Kanske väljer ni en stunds sommarläsning och lutar er tillbaka på picknickpläden en stund med varsin pocketbok, eller så plockar ni ihop och fortsätter att utforska något av alla de magiska ställen som finns att besöka och uppleva.

Daylesford, nära Kingham ligger mitt i The Cotswolds och är en plats där jag har hämtat mycket inspiration.  

Kanske vill ni börja där?

Valet är ditt.

Det är din drömresa.

Nästa gång….

blir det en kort cykeltur från din agriturismo i Toscana till en fantastisk utkiksplats med vy över böljande vetefält, kullar kantade med cypress träd och vinodlingar i prydliga rader.

Är denna din drömresa?

Mer om detta snart – hoppas du hittar tillbaka hit igen då.

Trevlig helg!

Kram,

PS.

Om våra picknickkorgar…

Behöver jag en picknickkorg?

Ska det vara nödvändigt med en renodlad picknickkorg? Självklart inte.

Du kan plocka ihop bestick, tallrikar och glas från köket och lägga ner dem i en väska….men det känns onekligen mer speciellt med en riktig picknickkorg.

Faktum är att jag inte hade någon egen picknickkorg i flera år (trots att vi sålde dem i butiken då och då) men en kväll skulle vi iväg på en konstvernissage i ett gammalt kalkbrott utanför Falköping och jag ville ta med mig vickning till det lilla gänget som skulle följa med.

Baklucke lycka

På den tiden hade vi en Land Rover, med en lucka bak som gick att fälla ner, och den där bakluckan gav mig en idé. Visst kunde det vara trevligt att duka fram lite plockmat och dryck där?

Så började jag att samla ihop allting som vi behövde – olika bestick, tallrikar, glas, sedan maten, servetter…men det blev ganska jobbigt att få ihop alla de olika sakerna i en kasse. Någonting kunde gå sönder ju. Eller bli ihjälklämd.

Och då! Då fick jag en snilleblixt – vi hade visst en picknickkorg kvar i butikens lager.

När en enkel fika blir som en fest

Så himla fint det kändes med allting samlat på plats i korgen. Ingenting skramlandes under bilfärden heller (är det bara jag som blir stressad av skramlande bagage?), men den största skillnaden är svårare att förklara. Du får uppleva det nästan själv.

Just kombinationen av att vara utomhus i kvällsskymningen, med härligt sällskap och den goda, enkla maten, lyxigt framdukat – och allt det praktiska bara på plats (En extra gaffel? Inget problem. Lite salt? ”Vill du ha en servett? Ja, här får du…”) gjorde att måltiden kändes extra speciell, minnesvärd, mysig.

Och jag minns detaljerna fortfarande än idag.

En himla bra grej

Vi har använt vår picknickkorg flitigt sedan dess och jag slutar aldrig att slås av känslan att det en himla bra grej att ha, varje gång.

Bild: Storegården

DS.

(Översta bilden, på bilen, har jag lånat från Fortnum & Mason)

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  • Pingback: Din drömresa fortsätter - en eftermiddag i Toscana. - storegardenblogg on 15 maj, 2020