Alboga Butiken Nyheter

Rullskridskor* shopping – startar nu på Storegården!

Live personal shopping (via mobilen), som du aldrig har sett det förut.

Nu erbjuder vi någonting helt nytt – möjligheten för dig att besöka oss i butiken via Facetime. Oavsett om du tänker shoppa loss eller om du bara vill titta omkring är du hjärtligt välkommen att använda denna, nya tjänst.

(Så gå inte att tänk att du ”inte kan med” därför att du mest bara vill titta. Att titta går jättebra!).

Att besöka oss via mobilen är enkelt.

Skicka ett meddelande till Sarahs mobil:

070 969 7202

Skriv då gärna när det passar dig att göra live-besöket, så återkommer vi med en bekräftelse.

(Men kör inte bara igång med Facetime utan att vi har bekräftat att det är ok, för guds skull! Vi vill inte riskera att utsätta dig för att se oss utan läppstift – eller nåt ännu värre 🙂 ).

Och tänk, du som kanske läser det här och har aldrig hunnit besöka vår butik i Alboga – nu är det din chans att kliva in genom dörren, liksom.

Köket i Alboga och vår nya, vackra takkrona som har en ganska klassisk form, men i ett oväntat material – träkulor istället för prismor av glas

När det gäller det praktiska, såsom leverans och betalning, erbjuder vi just nu, i virus tiden, fri frakt på de allra flesta sakerna i butiken – dock ej möbler och vrålstora grejor. Inte heller extra-delikata objekt som lätt kan gå sönder (vet inte om vi har något sådant hemma just nu förresten, men OM vi har det). Det går också bra att hämta i butiken – eller utanför på parkeringen.

Vad väntar du på?! Hör av dig. Skicka ett SMS till Sarah nu!

070 969 7202


*och så var det det där med rullskridskor….

Tidigare idag, när vi fikade i butiken, pratade vi om Storegårdens första nätbutik, som jag startade för länge, länge sedan, innan det var vanligt med näthandel, i en tid då folk inte riktigt litade på att t ex betala på nätet, osv. Idag känns det nästan omöjligt att föreställa sig att det har kunnat vara på det viset. Näthandel är bara så självklart i våra liv, eller hur?

Märkligaste nät-shopping upplevelse jag har någonsin haft

Sedan kom jag ihåg den märkligaste nät-shopping upplevelse jag har haft, way back then, när näthandeln var i sin barndom…

Jag arbetade då som exportchef på ett textilföretag i Borås och fick tips om att det franska varuhuset, Galleries Lafayette hade startat en internationell live-shopping tjänst som jag bara var tvungen att testa – personlig shopping där butikssäljaren visade runt i butiken med bl a rullskridskor som hjälpmedel.

Genialiskt! Eller?

Jag minns inte exakt hur jag blev uppkopplad. Det kan ha varit genom att klicka på en länk, men allt var så omständligt då för tiden och jag har för mig att det var mycket mer komplicerat. I vilket fall som helst så fick jag försöka många gånger (då jag kopplades ner hela tiden) men till slut upprättades kontakt – och på en liten ruta på hemsidan fick jag upp en suddig bild på vad jag antar var utsikten från en säljares ”pannbands-kamera”.  

Och så swishade hen iväg…verkade det som, men det var svårt att avgöra exakt då bilden var så otydlig redan innan hen började att sätta fart.

Samtidigt som denna rörelse pågick fick jag text-frågan om vilken avdelning jag ville se.

Vêtements

– Barnavdelning. Vêtements enfant, pour fille. (tjejbarnkläder)

Svarade jag.

– Bien. (ok)

Kom svaret.

Nu var jag rejält orolig då jag insåg att människan åkte rullskridskor, mitt i en butik som var trång med kunder och samtidigt skrev på ett tangentbord och läste mina svar.

Holy cow.

Fortfarande kunde jag inte avläsa det som syntes på bildrutan. Det rörde sig och var grumligt (kanske lika bra att slippa se ansikten på alla de – förmodligen – livrädda fotgängarna säljaren på hjul körde över!)

Och så klipptes kontakten.

Jag var inte längre uppkopplad mot internet.

Undrar hur många gånger per dag dessa rullande säljare råkade ut för detta? Jag menar, uppkoppling till internet vad urdålig överlag vid den här tiden. Bredband fanns inte. Bara ett stackars telefon-modem som erbjöd enkelsiffriga kbit/s, typ.

Vet inte hur länge Galleries Lafayette tillhandahöll personal shopping med denna metod, men det vore intressant att få veta om de någonsin lyckades genomföra ett köp. En Google sökning gav inga träffar om att tjänsten har funnits, så jag antar att det var kortlivat.

Monty Pythonesque minnesbild

Men den där mentala (Monty Pythonesque) minnesbilden av en superladdad, hoppfull, skridskoåkande säljare, som swishar iväg i full fart gång på gång – bara att få stanna upp med en suck, kanske en svordom, ett knappt hörbart ”zut alors” otaliga gånger varje dag – lämnar mig aldrig. Och när jag fick uppleva minnet igen idag vid fikabordet gav det plötsligt upphov till den nya, mobiltelefon-shopping tjänsten som jag presenterar här ovan.

Utan rullskridskor

Ja, ibland går det fort – från skrattretande minne till ny tjänst på en dag. Även om vår version får vara utan rullskridskor (tänk bara på trappan!) finns de fartfyllda, franska säljaren med i konceptet. Tänk hur du får swisha runt med oss genom mobilens kamera. Och vi lovar att låta bli att krocka med våra gäster i butiken. Social distancing är vi noggranna med.

Hoppas vi ses!

Tveka inte. Hör av dig till mig nu: 070 969 7202.

Kram,

PS. Vill du hellre besöka vår nätbutik hittar du den här: Nätbutiken. Här finns hela Annie Sloans kollektion samt delar av vårt butiksortiment. Använd vår nya ”personal-shopping via mobilen” tjänst för att ta del av hela vårt butiksutbud. Tveka inte – skicka SMS till mig nu: 070 969 7202 DS.

Dukat för ett kopp te i målaummet, där du hittar hela sortimentet från Annie Sloan

«

»

what do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.